Owncloud Fileservice

Zakelijke gebruikers richten zich steeds meer op cloud-gebaseerde sharing diensten, omdat ze gemakkelijk te installeren en te gebruiken zijn. Werknemers kunnen bestanden delen met collega's, klanten en partners, en documenten over laptops, tablets en mobiele apparaten synchroniseren. Volledig buiten de controle van de IT echter, plaatsen werknemers vaak gevoelige data op openbare servers en delen dit zonder toezicht, wat leidt tot beveilings- en beleidsschendingen die niet kunnen worden voorkomen of opgespoord. Tot nu.

ownCloud is een softwaresysteem voor wat doorgaans wordt aangeduid als "file hosting". Als zodanig is ownCloud zeer vergelijkbaar met het veelgebruikte Dropbox, Google Drive en Microsoft OneDrive met het belangrijkste verschil dat ownCloud gratis en open-source is, waardoor iedereen het kan installeren en bedienen zonder kosten op een privé server, zonder grenzen aan opslagruimte (met uitzondering van de harde schijf capaciteit) of het aantal aangesloten clients.

ownCloud wordt gehost in uw datacenter, op uw servers, met behulp van uw opslag. ownCloud integreert naadloos in uw IT infrastructuur; u kunt uw data achterlaten waar het hoort en nog steeds bestandsdeelservices leveren die voldoen aan uw bestandsbeveiliging en conformiteitsbeleid.

Kenmerken

• Bestandsopslag in conventionele directory structuren
  • Encryptie van gebruikersbestanden
  • Agenda
  • Taakplanner
  • Adresboek

• Synchronisatie van clients (Windows, MacOSX, Linux)
  • Muziekstreaming
  • Gebruikers- en groepsadministratie
  • Delen van content in groepen of publieke URLs

• Online tekst editor met syntax highlighting en code folding
  • Bookmarking
  • Fotogalerij
  • Videospeler
  • PDF viewer

• Viewer voor ODF bestanden (.odt, .odp, .ods)
  • Mozilla Sync hosting
  • Verbinden met externe opslag (Dropbox, GoogleDrive, or Amazon S3)
  • Aan te passen met one-click-install apps